Kontakt adresa:
Contact: otokstradioti@gmail.com

Potpisivanje peticije :
Sign petition: http://www.ipetitions.com/petition/otokstradioti/

_SOS_ _Why?_ _Warum ?_ _Почему ?_ _PETITION_ _PETICIJA_

31.1.09

"Vijesti": Pod lupom LP

"Vijesti" prenose saopštenje LP CG OO Tivat, koje se posredno tiče i Tunje.

Slijedi dio, ostalo sa linka:

Studije pod lupom odbornika

"… bez obzira na opravdanu potrebu priliva investicija i kapitala treba voditi brigu za očuvanjem prirodnih i ekoloških potencijala Tivta koji mogu i narednim generacijama obezbjediti ostvarivanje ciljeva održivog razvoja. S tim u vezi potpuno je neprihvatljiva bilo kakva pretjerana urbanizacija prostora koja bi onemogućila implementaciju savremenih standarda održivog razvoja, bilo da se radi o ostrvu Sveti Marko ili nekoj drugoj lokaciji na teritoriji Opštine Tivat..."

"Vijesti" 31.01.2009

http://www.vijesti.cg.yu/index.php?id=294462

Ili u originalu:

LPCG OPŠTINSKI ODBOR TIVAT

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

Opštinski odbor Liberalne partije u Tivtu, održao je sjednicu na kojoj su razmatrane aktuelne teme na prostoru Opštine Tivat. Glavna tema sjednice bile su studije lokacije koje su se nalazile na javnoj raspravi u proteklom periodu. Odbor je, u skladu sa programskim opredeljenjima iznesenim na proљlogodiљnjim lokalnim izborima, konstatovao da bez obzira na opravdanu potrebu priliva investicija i kapitala treba voditi brigu za očuvanjem prirodnih i ekoloških potencijala Tivta koji mogu i narednim generacijama obezbjediti ostvarivanje ciljeva održivog razvoja. S tim u vezi potpuno je neprihvatljiva bilo kakva pretjerana urbanizacija prostora koja bi onemogućila implementaciju savremenih standarda održivog razvoja, bilo da se radi o ostrvu Sveti Marko ili nekoj drugoj lokaciji na teritoriji Opštine Tivat. Sporan je i način donošenja studija lokacija pri čemu je eliminisan bilo kakav uticaj lokalne zajednice na svoj glavni resurs, prostor. Problem kod gotovo svih studija lokacija je i to što se nisu poštovali važeći DUP-ovi, GUP-ovi, prostorni plan Opštine a posebno dokumenti vezani za Barselonsku konvenciju.

Opštinski odbor poziva da, pored političkih stranaka i nevladinih organizacija, svoje mišljenje daju i stručna nadležna tijela kako bi se došlo do riješenja koji će biti na zadovoljstvo svih zainteresovanih strana, i investitora, ukupne privrede i građana Tivta. U tom cilju Opštinski odbor i njegov predstavnik u Opštinskoj skupštini će inicirati održavanje skupštinske rasprave na ove teme kako bi se došlo do što jedinstvenijeg stava koji će reprezentovati u najvećoj mogućoj mjeri interese našeg grada. Ohrabruje i raduje činjenica da su u međuvremenu neke od partija i čelni funkcioneri u gradu iznijeli stavove koji su vrlo slični stavovima Liberalne partije tako da očekujemo široki konsenzus po pitanjima spornih studija lokacija. Liberalna partija će biti partner svim subjektima kojima je obezbjeđivanje dugoročnog razvoja Tivta primarni interes.

Opštinski odbor će po pitanju aktuelnih izbora za mjesto predsjednika Opštine uskoro donijeti odluku da li će predložiti kandidata za tu funkciju ili će podržati kandidata koji je programski najbliži.

OPŠTINSKI ODBOR TIVAT

Što je bilo poslije: KLICK

Nema komentara:

Objavi komentar

Peticiju možete potpisati popunjavanjem elektronskog formulara preko linka sa naslovne strane: "Potpisivanje peticije"