Kontakt adresa:
Contact: otokstradioti@gmail.com

Potpisivanje peticije :
Sign petition: http://www.ipetitions.com/petition/otokstradioti/

_SOS_ _Why?_ _Warum ?_ _Почему ?_ _PETITION_ _PETICIJA_

17.1.09

Kvadrat na Svetom Marku 300 eura

Pogledajmo i ovaj stariji tekst iz kojeg se možemo podsjetiti na dio istorije Sv.Marka:

Dan 09-12-2008

RUSI KUPUJU PREOSTALE PLACEVE

Iz nedavno osnovanog preduzeća "Sveti Marko", vlasništvo ruskog biznismena Mihaila Slipenčuka, saopšteno je da će otkup privatnog zemljišta na prostoru turističkog kompleksa Sveti Marko trajati do kraja mjeseca. Sveti Marko namjerava da, u skladu sa javnim pozivom, objavljenim 27. oktobra, otkupi preostalih 14.000 kvadrata na ostrvu u tivatskom zalivu, koje nije otkupljeno od privatnih vlasnika 1962. godina, kada je "Putnik" iz Beograda formirao ovo turističko naselje.

Prema riječima Zlatka Petkovića, predstavnika kompanije "Sveti Marko" interesovanje vlasnika parcela za prodaju je veliko.

- Javilo se dosta onih koji su priložili valjane dokaze da su vlasnici parcela, ali i onih čiji su preci prodali zemljište 1962., kad je počeo otkup parcela. Ima i parcela koje su djelimično otkupljene. Smatramo da je cijena od 300 eura po kvadratu zemljišta realna - rekao je Petković, najavljujući da će otkup, uz ubrzanu proceduru, biti završen do kraja mjeseca.

On je objasnio da je namjera investitora da od Svetog Marka napravi elitnu turističku destinaciju, demantujući glasine da će betonirati plićak ispred ostrva.

- Biće zahvata u moru, ali znamo koliko je neophodno, tako da ćemo plićak iskoristiti, ali neće biti betoniranja. Projektant je vodio računa da objekti na Svetom Marku budu ograničenog gabarita i visine primjerene uslovima terena.

Sveti Marko je prirodni rezervat sa preko 4.000 stabala masline i tome se posvetila maksimalna pažnja - kaže Petković.

Planirana je izgradnja 97.000 kvadrata građevina, što obuhvata četvrtinu ostrva. Prema najavama investitora, hotelski kompleks će imati najmanje šest zvjezdica, što obuhvata izgradnju marine i sportskih terena. Osim rezidencijalnih vila planirana je izgradnja hotela bungalovskog tipa sa oko 700 do 800 ležaja. U središnjem djelu biće izgrađen ekskluzivni kompleks sa pratećim sadržajima. Nakon studije o lokaciji izabraće se jedan od četiri operatera koji grade luksuznije hotele na svijetu, pa bi takva izgradnja Sveti Marko izjednačila sa prestižnijim svjetskim ljetovalištima.

B.Č.

Nema komentara:

Objavi komentar

Peticiju možete potpisati popunjavanjem elektronskog formulara preko linka sa naslovne strane: "Potpisivanje peticije"