Kontakt adresa:
Contact: otokstradioti@gmail.com

Potpisivanje peticije :
Sign petition: http://www.ipetitions.com/petition/otokstradioti/

_SOS_ _Why?_ _Warum ?_ _Почему ?_ _PETITION_ _PETICIJA_

25.1.09

BOBICA JE PORASLA

PILINGRARIJE:

BOBICA PORPORELICA

Interesantan je ovaj predlog sa betonskom Porporelom preko Tunje, u narodu zvane i Tunjola. Budi našu tužnu južnu nostalgiju za Porporelom i dragim Dubrovnikom.

Kad se već želi Porporela, mozda bi najbolje bilo na Stradiotiju napraviti jedan mali novi stari Dubrovnik (da mala Porporela ne bi bila sama), po uzoru na male ajfelove kule i male egipatske piramide u Vegasu.

Kako ne bi doslo do zabune kad dragi dragoj posalje njeznu SMS poruku “Na Porporeli cekat cu te draga, na Porporeli kraj crvenog ferala…” i da dragi ne bi uzalud čekao na Tunji, a dragu na dubrovačkoj Porporeli dočekao neki dubrovački gospar, sigurnije je napraviti malu korekciju pa da se ova Porporela zove Bobica Porporelica (ono Bobica u cast potonulo - nestalog grada Bobovca, za koji je freško naučno dokazano da se nezna đe je, ali zna se đe nije).

Bobica Porporelica bi mali Dubrovnik nježno štitila od poganih napada bure.To bi turiste umorne od plavetnila i zelenila odusevilo cak i vise nego novi mali Monako ili novi mali Majami ili novi mali Dubai, jer je to autenticno nase, takoreci domace. Istovremeno bi ih oslobodilo od napornih izleta u veliki Dubrovnik, pogotovo po buri I dok se ne napravi Tunjel ispod Veriga.

Svakoga ljeta bi se, naravno organizovale malo dubrovačke male ljetne pilingrarije, koje bi brzo zasjenile i dubrovačke igrarije i tivatske purgarije.

Poslije nekoliko hiljada godina ne bi se znalo koji je pravi Dubrovnik - koji je original, a koji kopija. Mi bi, naravno, ne samo tvrdili da je nas stariji  i ljepsi, a ako treba i veci, vec bi uz pomoc iskusnih meštara za istoriju, arheologiju, arheolosku forenziku, otkopavanja samo do podobnih slojeva, deterdžentologiju i ishranu ribe šutom - to uspjesno i dokazali !

Dundo Pilingroje

Nema komentara:

Objavi komentar

Peticiju možete potpisati popunjavanjem elektronskog formulara preko linka sa naslovne strane: "Potpisivanje peticije"