Kontakt adresa:
Contact: otokstradioti@gmail.com

Potpisivanje peticije :
Sign petition: http://www.ipetitions.com/petition/otokstradioti/

_SOS_ _Why?_ _Warum ?_ _Почему ?_ _PETITION_ _PETICIJA_

13.2.09

PCNEN

Priča dana

Posljednji update: 12. Feb 2009, 11:54

Boka sve plića

Nedavno završeni međunarodni projekat "Adrikosm - star" pored brojnih podataka o uticaju klimatskih promjena i zagađenja u slivu rijeke Bojane i obalnoj zoni Crne Gore pokazao je da dno Bokokotorskog zaliva gubi dubinu.

PontaSeljanovaED Tunja iz Perušina_______________________Foto: Miro Marušić MAR

Naučni savjetnik u kotorskom Institutu za biologiju mora dr Zoran Kljajić ističe da je jedan od italijanskih okeanografskih brodova koji su sonarima i sondama mjerili batimetriju zaliva otkrio interesantne podatke.

"Batimetrija Boke je izmijenjena i opada joj dubina. To se može pripisati velikom unosu materijala sa kopna u more zbog neplanske gradnje što dovodi do nasipanja mora. Informacije koje smo dobili ovim projektom poslužiće državi kao podloga da bi shvatili značaj mora i priobalja, da se planski radi, zaštiti i eksploatiše more", rekao je dr Kljajić za Politiku.

Kljajić je bio učesnik projekta koji je u protekle tri godine okupio predstavnike Ministarstva za turizam i zaštitu životne sredine, Hidrometeorološkog zavoda Crne Gore, Centra za ekotoksikološka ispitivanja i Instituta za biologiju mora iz Crne Gore, brojnih institucija iz Italije kojima koordinira Institut za geofiziku i vulkanologiju iz Bolonje, relevantnih institucija iz Srbije i Hidrometeorološkog zavoda Albanije.

"PCNEN" 12.02.2009

http://www.pcnen.com/detail.php?module=15&news_id=640

RakUPontuED

Čuj - viđi - javi

Posljednji update: 12. Feb 2009, 20:17

Građani blogom

brane Sv. Marka

Studija o lokaciji za ostrvo Sveti Marko kod Tivta je predvidjela više neprihvatljivih rješenja od kojih su neka katastrofalna, misle neki građani i građanke.

Oni/one koji/e misle da je bezveze proširivti ostrvo nasipanjem i betoniranjem mora u površini od preko 100 000 m2 i da mu se radi još što-šta nevaljalo, koriste sva dozvoljena sredstva borbe. Jedno od njih je ovaj BLOG

http://pcnen.com/detail.php?module=2&news_id=35660

015ED

Foto: SjuSja

Nema komentara:

Objavi komentar

Peticiju možete potpisati popunjavanjem elektronskog formulara preko linka sa naslovne strane: "Potpisivanje peticije"