Kontakt adresa:
Contact: otokstradioti@gmail.com

Potpisivanje peticije :
Sign petition: http://www.ipetitions.com/petition/otokstradioti/

_SOS_ _Why?_ _Warum ?_ _Почему ?_ _PETITION_ _PETICIJA_

10.2.09

Ministarstvo ekologije i turizma kaže:

KADIJA DESTRUIŠE - KADIJA KONTROLIŠE

STUDIRANJE_LOKACIJE ED1

Iste firme mogu da rade i

studiju i njihovu procjenu

MINISTARSTVO TURIZMA O PLANSKIM DOKUMENTIMA ZA OSTRVA U TIVTU

Tivat - Ministarstvo turizma i zaštite životne sredine protumačilo je da nema zakonskih prepreka da studije lokacije za nekoliko izuzetno atraktivnih područja u Tivatskom zalivu i strateške procjene njihovog uticaja na životnu sredinu rade iste ili međusobno povezane firme, iako je riječ o klasičnom primjeru konflikta interesa koji vide i pravni laici.

Od Ministarstva turizma smo dobili tumačenje da je moguće da ista firma radi DSL i SPU, ali tim koji se pojavljuje u izradi DSL, ne može da se pojavi i kao autorski tim SPU - kazala je Vojislava Đurđić, samostalni savjetnik za prostorno planiranje u Ministarstvu za ekonomski razvoj.

Ona je pojasnila da je takav zvaničan stav kabinet ministra Predraga Nenezića uputio Ministarstvu za ekonomski razvoj koje je nosilac izrade planskih dokumenata za više lokaliteta na Crnogorskom primorju, među kojima i “spornih” za Sveti Marko i Ostrvo cvijeća u Tivtu.

Ukoliko se tumačenje Ministarstva turizma dosljedno primijeni DSL i SPU za Sveti Marko morali bi biti odbačeni jer u autorskim timovima “Urbi Montenegra” i “WINsofta” koji su uradili te dokumente ima dosta istih imena stručnjaka.

Koordinator izrade DSL Predrag Bulajić je u autorskom timu za izradu SPU bio koordinator lokalnog tima. Za bazu podataka i GIS u oba autorska tima bila je zadužena diplomirani matematičar Ivana Ivanović, a za zaštitu životne sredine, odnosno biodiverzitet se kod oba planska dokumenta navodi diplomirani biolog

mr Vasilije Bušković.

On je međutim, prošle nedjelje u medijima demantovao da je na bilo koji način radio na DSL i SPU za Sveti Marko, osim što je “kolegama koji su radili na tim dokumentima obezbijedio nešto podataka i literaturu”.

S.L.

Vijesti 10.02.2008.

http://www.vijesti.cg.yu/index.php?id_pre=295495&godina=2009

GrrOFF.entar.com.

Radile studije i ekološke procjene iste firme, isti ljudi, a nekima postidjenima valjda, proradila savjest kad je pukla bruka, pa tvrde da nisu ni radili, već da im je samo ime navedeno (jesu li dobili pare za to učešće i da li će ih sad vratiti?)

Ne samo da se Institut za biologiju mora nije pitao, već jedini navedeni biolog tvrdi da nije ni učestvovao, pa ispadoše studije bezbiologične tj. falsifikovano biologične…

09ED

Foto: SjuSja

Održan naučni skup u

Institutu za biologiju mora

Skup je posvećen istraživanju južnog Jadrana sa svih aspekata

09. 02 - U Kotorskom Institutu za biologiju mora održan je drugi godišnji naučni skup u okviru međunarodnog projekta Adrikosm-star – Integralni sistem upravljanja slivom rijeke Bojane i obalnom zonom Crne Gore, u kome su učestvovali 19 naučnih i stručnih institucija iz Italije, Crne Gore i Albanije.

Skup je bio posvećen istraživanju južnog Jadrana sa svih aspekata, kaže za Skala radio Aleksandar Joksimović, direktor kotorskog Instituta.

„To će biti kompletna slika o stanju našeg mora i ti podaci će biti prikupljeni u zajednički izvještaj za sve zemlje učesnice u projektu na osnovu kojih će se raditi dalji monitoring mora“ , kaže on.
Joksimović dodaje da je to sve u cilju zaštite južnog Jadrana i priobalnog dijela Crnogorskog primorja sa posebnim akcentom na jedinstveni Bokokotorski zaliv.

InstitutED

„Svjedoci smo da se posljednjih godina mijenja slika Crnogorskog primorja, Bokokortorski zaliv takođe je na žalost napadnut bespravnom gradnjom - slučaj Lipci koji je geografiju promijenio rušenjem čitavog brda u more. Pretjerana gradnja, otpadne vode svakako utiču na kvalitet mora i bidiverzitet živog svijeta u moru“, podsjeća Joksimović.

Radio Skala - Kotor

http://www.skalaradio.com/sh/09022009/10/38195/?tpl=39

 

Vic Dana iz DANA

malo poparen i posoljen

Ruski arheolozi iskopali telefonski kabl star hiljadu godina i zaključili da je još tada u Rusiji moglo da se telefonira. Američki arheolozi pronašli optički kabl star dvije hiljade godina i zaključili da je još tada u Americi postojao internet. Čuli to bokeljski arheološki forenzičari pa počeše i oni da kopaju i pronađoše Bobovac i Troju ali kako ne nađoše kablove zaključili su da su još prije 5.000 godina stari Bokelji imali mobilne telefone.

Iskopanu zemlju su bačili u more da nahrane ribu za što im je studiju učinjeo SLOurbiMONTEopek a ekološko odobrenje Institut za betoniranje mora WINbetonHard iz mediteranske Podgorice.

GrrOFF

1 komentar:

  1. "GrrOFF.entar.com.
    ...
    pa ispadoše studije bezbiologične tj. falsifikovano biologične..."

    Nije ni cudo sto onda tamo (u dokumentima Specijalnog tima) plivaju BARAKUDE. h h h

    OdgovoriIzbriši

Peticiju možete potpisati popunjavanjem elektronskog formulara preko linka sa naslovne strane: "Potpisivanje peticije"