Kontakt adresa:
Contact: otokstradioti@gmail.com

Potpisivanje peticije :
Sign petition: http://www.ipetitions.com/petition/otokstradioti/

_SOS_ _Why?_ _Warum ?_ _Почему ?_ _PETITION_ _PETICIJA_

28.2.09

NAJBOLJA PLAŽA

Na zahtjev brojnih naših čitalaca da im preporučimo najbolju a najjeftiniju plažu na kojoj će se moći ugodno osjećati – naš lutajući reporter Grrozni dao se u potragu, i nakon što je obišao sve plaže preporučuje vam ovu jednu.

plaza2

Istinabog, more na njoj prilično smrdi, jer još nisu riješili kanalizaciju, koja se izliva direktno na plažu, i božemioprosti svašta pliva po površini, ali ostali uslovi su najbolji. Evo što je naš reporter prepisao sa ploče na ulazu na plažu:

PRAVILA PONAŠANJA NA PLAŽI

1. Ko nije platio parking (10 EUR) može to platiti i kod čuvara plaže.

2. Ulaz na plažu naplaćuje se 10 EUR po osobi.

CrknutaZboguljaED3. Zabranjeno je koristiti svoje suncobrane. Obavezno je unajmiti naše (6 EUR).

4. Zabranjeno je unositi vlastite ležaljke. Obavezno je unajmiti naše (7 EUR).

5. Zabranjeno je unositi vlastite peškire. Obavezno je unajmiti naše (5 EUR).

6. Zabranjeno je koristiti vlastite šešire i kape. Obavezno je unajmiti naše (5 EUR).

GrlicED 7. Igraće karte smijete koristiti samo naše (5 EUR). Zabranjeno je igrati briškulu i trešetu jer su to bučne igre. Preporučuju se pasijansi i „jača karta bije slabiju“ (nešto kao Crni Petar).

8. Budući da su naši suncobrani svi žuti (sa reklamom naše čuvene banke), ležaljke sve bijele, peškiri (s reklamom naše čuvene banke) svi crveni, te šeširi (s reklamom naše čuvene banke) svi plavi – da se ne bi remetila harmonija boja – svi kupači obavezno moraju imati zelene kupaće kostime.

9. Topless je stogo zabranjen zbog ugovora s Rfb-crkvom koja sponzoriše tehno-spirituals CD-e koje puštamo na plaži.

bindaED 10. Da se ne bi miješali različiti mirisi krema za sunčanje – dozvoljeno je koristiti samo kreme za sunčanje našeg sponzora MILOKREM (50 EUR, 5g).

11. Ležaljke su poredane u strogo definiranim redovima i stupcima sa razmakom između svake od 10 cm. Strogo je zabranjeno i minimalno pomjeranje.

12. Djecu je zabranjeno dovoditi na plažu jer su bučna. Možete ih ostaviti na čuvanje da se igraju u pijesku van plaže (10 EUR po kantici pijeska).

GumicaED 13. Domoroci imaju popust od 2% na sve usluge.Ali moraju predočiti potvrdu o prebivalištu ne stariju od 15 dana.

14. Zabranjeno je unositi vlastitu hranu i piće. Na raspolaganju vam stoji naš restoran. Cijene su umjerene: sjevernoevropske plus 20%.

15. Kako se ne bi stvarala gužva oko ulaska u more – preporuča se da kupači u vodu ulaze 10 po 10 držeći se za ruke.

16. Kako bi, gledajući izdaleka, izgledalo da na plaži nije velika gužva – preporuča se kupačima da što više rone.

PeroED 17. Zabranjeno je unošenje radija, CD-playera, MP3-playera i sl. jer mi puštamo našu techno i rap muziku jako glasno (200 dB). Ako vam ta glasnoća otežava razgovor – dajemo vam na raspolaganje papir i olovku za pismenu komunikaciju.

18. Mada je nekim stranim turistima u krvi i tradiciji urlanje i deranje – na plaži je to zabranjeno. Izuzetak su naši prodavači kuvanog kukuruza, krofni, pečene piletine i domaćih baklava, kojima je dozvoljeno urlanje oko ležaljki, ali ne glasnije od 120 dB.

KlijestaED 19. Od zabrane urlanja izuzeti su još i utopljenici, kojih ima sve više zbog čestih stampeda.

20. Kad na plažu pristanu brodovi koji pozivaju na krstarenje po okolici - svi kupači moraju izaći iz mora. Megafonima s brodova dozvoljena je glasnoća 150 dB, a zvučnici mogu biti maksimalne snage 180W.

BumagaEd 21. Zabranjeno je puštati zmajeve kako ne bi ometali helihoptere koji stalno nadlijeću plažu i vuku za sobom reklame naše čuvene banke.

22. Zabranjeno je glasno hrkanje na ležaljkama (mada još nikad nismo vidjeli da je neko zaspao na ovoj plaži).

Plaža je u vlasništvu preduzeća MILOPLAŽ d.o.o. i želi vam ugodan boravak.

3x3mPlazeEDjpg

All on 3x3m2_____________________________________Photo: NB

Prava oaza

Karikatura_Prava_oazaED 

Nema komentara:

Objavi komentar

Peticiju možete potpisati popunjavanjem elektronskog formulara preko linka sa naslovne strane: "Potpisivanje peticije"