Kontakt adresa:
Contact: otokstradioti@gmail.com

Potpisivanje peticije :
Sign petition: http://www.ipetitions.com/petition/otokstradioti/

_SOS_ _Why?_ _Warum ?_ _Почему ?_ _PETITION_ _PETICIJA_

28.2.09

Komentari, podrške…

Poruke podrške peticiji

Ivan Perčin, profesor, Tivat

"Ako im ovo uspije onda je svaka dalja priča suvišna, mada se nebi čudio jer svako normalan je odavno shvatio da živimo u zemlji čuda."

Annette Maier, Dipl. Biol., Tuebingen

"Would be nice if you would preserve this precious place. So far I have not visited it, but I am looking forward to see it without hotels and remodelations.”

“M” kanica

Novu seriju fotografija koja će ići par sledećih dana, poslao nam je Branko Nikolić. To će biti pejzaži tivatskog zaliva na kojima se “vidi” (ne vidi se jer je ispod površine mora) Tunja, a vidjelo bi se i buduće radničko naselje renta-posluge, na specijalno projektovanoj betonskoj ploči, sa temeljima od šuta i ruševina, radno nazvanoj - PAJACO.

MkanicaED

Kanica “M”___________________________________Foto: Nikolić B.

Na prvoj fotografiji iz serije vidi se pored Sv. Marke i Tunje, koji su u trećem planu, još jedan interesantan objekat. Po legendi, projektant koji je to smislio, ostao je bez posla, a kažu da je jedva izvukao i živu glavu. Njegova greška je bila upravo ta što je potrošio više betona nego što treba praveći kanicu* u obliku slova M !

 Mkanica1ED Foto: NB

Svi znamo da se to ovom austrijskom podaniku omaklo zbog ljubavi. Marija, njegova kotorska draga, bila je neosporno ushićena, ali ne i finansijer-država jer su na putu napravljene dvije nepotrebne krivine.

_________________

*Kanica = serpentina

Nema komentara:

Objavi komentar

Peticiju možete potpisati popunjavanjem elektronskog formulara preko linka sa naslovne strane: "Potpisivanje peticije"