Kontakt adresa:
Contact: otokstradioti@gmail.com

Potpisivanje peticije :
Sign petition: http://www.ipetitions.com/petition/otokstradioti/

_SOS_ _Why?_ _Warum ?_ _Почему ?_ _PETITION_ _PETICIJA_

13.2.09

MONITOR AVGUST 2008

Zadnja maslina

Karikatura_Zadnja_maslinaED

Ovaj tekst kao da je od juče (a u stvari je od prekjuče). Mašina vremena vodi nas u:

"MONITOR" -  AVGUST 2008

BOKA - NOVO

GRADITELJSKO ŽARIŠTE

Zaboravićemo Budvu

komercijalizacije prirodnih resursa na najnižem mogućem nivou

Tivat, najmanja turistička opština na crnogorskoj obali, početkom naredne godine postaje poprište

U RUKAMA VLADE: Opština Tivat, na pragu novog graditeljskog razdoblja, ipak je u veoma nezavidnoj poziciji. Razvlašćena je nad vitalnim dijelom svoje teritorije. I to po dva osnova.

MORSKO DOBRO ODLUČUJE: Urbanizacija zaleđa oko 15 tivatskih plaža, ostrva i poluostrva, tivatske luke, niza priobalnih naselja, pod ingerencijom je Morskog dobra, u kojem tivatska Opština nema ni svog predstavnika. Svi kapitalni turistički objekti u zoni su Morskog dobra koji, poput okupatora, isisava velike prihode. Svih šest Studija lokacije, rade se mimo uvida organa lokalne uprave.

STARI ZNANCI: Na ostrvu Sv. Marko, koje je zajedno sa Ostrvom cvijeća već 18 godina isključeno iz svoje osnovne turističke funkcije, nove hotele gradi vlasnik ostrva, ruska kompanija Metropol. Rusi planiraju da nasipanjem, pored postojećeg, naprave još jedno, vještačko ostrvo u tivatskom zalivu.

Da se na vratima Boke pripremaju zločinački poduhvati betoniranja Luštice, kao uostalom i čitave Boke, radi izgradnje stanova za tržište, komercijalizacije prirodnih resursa na najnižem mogućem nivou, ne treba ni sumnjati. Može se desiti da zaboravimo Budvu. Objašnjavajući epohalni Vladin potez, ministar turizma i očuvanja, odnosno uništenja životne sredine Predrag Nenezić izjavljuje: “Vlada će insistirati da buduće vile budu rentalnog karaktera, odnosno da se što manje stanova proda tržištu. Oko 40 odsto objekata moraju biti hoteli”!?

Branka PLAMENAC

Nađite vremena i pročitajte cijeli tekst na:

http://www.monitor.cg.yu/ARHIVA/a_930%20(1).html

Nema komentara:

Objavi komentar

Peticiju možete potpisati popunjavanjem elektronskog formulara preko linka sa naslovne strane: "Potpisivanje peticije"