Kontakt adresa:
Contact: otokstradioti@gmail.com

Potpisivanje peticije :
Sign petition: http://www.ipetitions.com/petition/otokstradioti/

_SOS_ _Why?_ _Warum ?_ _Почему ?_ _PETITION_ _PETICIJA_

31.5.09

Ministar kulture o Tunji

Koliko god beskrupulozni investor, ruski Metropl, trlja ruke, računajući da je uz konja dobio i zlatni ular, sa samog vrha, iz vlade Crne Gore, čuju se i neki, za očuvanje Tunje i tivatskog zaliva pozitivni tonovi.

MIĆUNOVIĆ PROTIV

NASIPANJA TUNJE

Tunja_2_EDUgroženi pejzaž____________________________________Foto:NB 

“Ono što je priroda stvarala milenijumima mi u našim kratkim životima moramo nastojati da zaštitimo.

Ministarstvo kulture ne podržava ni jednu namjeru koja je silovanje bilo kakvog prostora – bilo da je u pitanju spomenik kulture, spomeničko dobro, bilo kakvo kulturno dobro, a iznad svega ono o čemu se staramo i što je takodje dobro ugroženo – pejsaž Crne Gore.

Kada je u pitanju Boka, onda još i više to moramo štititi jer tu imamo i dobre partnere u UNESCO-u”

Ovo je odgovor ministra za kulturu Crne Gore Branislava Mićunovića na pitanje novinara “Vijesti” Siniše Lukovića. Pitanje je postavljeno na palubi američkog istraživačkog broda “Herkules” koji ovih dana mapira kulturna blaga na dnu Bokokotorskog zaliva.

Pitanje je glasilo “Hoće li Ministarstvo kulture iskoristiti priliku i detaljno mapirati arheološka nalazišta u podmorju oko ostrva Sveti Marko i plićine Tunja prije nego što je naspu ruski investitori iz kompanije “Metropol” “

Ministar je još naglasio da će “se o tome dobro povesti računa sa velikom i ozbiljnom nadom da slučajeva kakav je onaj u Lipcima više neće biti”.

Nema komentara:

Objavi komentar

Peticiju možete potpisati popunjavanjem elektronskog formulara preko linka sa naslovne strane: "Potpisivanje peticije"