Kontakt adresa:
Contact: otokstradioti@gmail.com

Potpisivanje peticije :
Sign petition: http://www.ipetitions.com/petition/otokstradioti/

_SOS_ _Why?_ _Warum ?_ _Почему ?_ _PETITION_ _PETICIJA_

19.6.09

Oštro reagovanje Ministarstva

Bez dlake na jeziku

ali nadasve korekto i opravdano, oglasilo se Ministarstvo za kulturu:

“Ministarstvo kulture, sporta i medija Crne Gore najoštrije protestuje protiv svake vrste vandalizma, posebno onog koji ugrožava kulturnu, istorijsku i prirodnu baštinu Crne Gore.” …

“Dok sami ne postanemo svjesni da čuvajući baštinu čuvamo svoj identitet, svoju samobitnost i svoju istoriju, svi napori koje institucije i pojedinci ulažu u očuvanje spomenika kulture biće uzaludni. Zato još jednom apelujemo na sve crnogorske građane da se sa posebnom pažnjom odnose prema kulturnoj, prirodnoj i istorijskoj baštini koja ih okružuje.”

Naravno ne radi o uništavanju prirodnog i kulturnog blaga Boke nasipanjem i betoniranjem mora i obale, nego o olucima na dvorcu kralja Nikole. Link

Ipak ne zaboravljamo da je dotični ministar pokazao malo duše i kada je naš problem u pitanju. Vezano za betoniranje Tunje rekao je:

“Ministarstvo kulture ne podržava ni jednu namjeru koja je silovanje bilo kakvog prostora…” Link

S velikom nadom očekujemo da svoju britku kritiku upućenu Građanima (proklamovanim suverenima ove građanske države) proširi malo i na svoje kolege (u službi tih Građana) jer ono što su oni u stanju uništiti jednim svojim potpisom ne mogu ni svi građani cijelog jednog sela sve lomeći, nasipajući u more i betonirajući od jutra do mraka !

Jer dok “ONI” ne postanu svjesni da čuvajući baštinu čuvamo svoj identitet, svoju samobitnost i svoju istoriju, svi napori koje građani, novinari, jedriličari amateri, poštari i drugi pojedinci ulažu u očuvanje spomenika kulture biće uzaludni !

Zato još jednom apelujemo na nadležne u Crnoj Gori da se sa posebnom pažnjom odnose prema kulturnoj, prirodnoj i istorijskoj baštini koja ih okružuje !

Pilingrini sa Tunje

betoniranje_mora_1 Sveti Marko – Buduće stanje - Potpisano od MINISTRA EKOLOGIJE ! (?)

Nema komentara:

Objavi komentar

Peticiju možete potpisati popunjavanjem elektronskog formulara preko linka sa naslovne strane: "Potpisivanje peticije"