Kontakt adresa:
Contact: otokstradioti@gmail.com

Potpisivanje peticije :
Sign petition: http://www.ipetitions.com/petition/otokstradioti/

_SOS_ _Why?_ _Warum ?_ _Почему ?_ _PETITION_ _PETICIJA_

5.3.09

Osa simetrije

SLIKA VASE DOLOVAČKOG GOSPA OD ŠKRPJELA

Simetrija plavetnila

Gospa od Škrpjela dočarava misao da u ljepoti ima božanske suštine. Nije je lako podnijeti, prenijeti njenu svjetlost na takav zanatski način da svijetli unutrašnjim sjajem

Na samom ulazu u Bokokotorski zaliv nalazi se ostrvce na kome je u znak hrišćanskih pobjeda nad turskom vojskom 1630. godine, podignuta katolička crkva posvećana Gospi od Škrpjela. Legenda kaže da se okolnim mještanima na morskom grebenu pojavila Bogorodica, a oni su joj u znak zahvalnosti nasipajući ga kamenjem podigli crkvu.

V-Dolovacki-OdrazED “Odraz”_______________V. Dolovački

Inspirisan savršenom harmonijom crkve i njenom treperavom svjetlošću u ambijentu mora opasnog visokim planinama slikar Vasa Dolovački nedavno je u beogradskoj galeriji "Pariski krug" izložio sliku "Odraz" inspirisanu magičnom ljepotom Gospe od Škrpjela.

- - -

Jelica Roćenović, Pobjeda, Podgorica, 28.02.2009.

Međutim…

GosPerPutED “Što se bijeli u gori zelenoj?..”________________________Foto: NB

"Kao i Kineski veliki zid, ovaj put je jedna od rijetkih ljudskih građevina koje se mogu vidjeti iz svemira. Ali za hiljadu godina, naši potomci mu se neće diviti kao jednom od velikih kulturnih i građevinskih trijumfa čovječanstva, već će ga smatrati nepojmljivim primjerom kako čovjek može da naruši prirodu. Put prolazi kao ožiljak preko planina prethodno nepromijenjenih milionima godina." @-novine

LIPCI-PutOzilakNaLicuBokeED2  On GoogleMaps

 

…i na kraju

"Sve to skupa potvrđuje da Vlada odgovorno sagledava svoje mogućnosti da odgovorno obećava, da vrijedno radi i da vrijedno realizuje onu viziju koju svi dijelimo a to je da Crnu Goru  učinimo jednom infrastrukturno uređenom državom koja će samim tim nastaviti da bude atraktivna za život njenim građanima, investitorima i turistima i postati jedna od najprestižnijih turističkih destinacija na Mediteranu”

Lipci1ED “…Nit je snijeg, nit su labudovi…”__________________Foto: NB

Premijer je istakao da je put odlična veza stanovnicima svih mjesta duž njega,  ka  turističkim destinacijama na jugu i na sjeveru.

 

Lipci2ED Investitor*: Vlada CG____________________________Foto: NB

Prenio je "Radio Kotor"

 NarodneNosnjeED Narodne nošnje______________________________FotoMoto: NB

*) Izvođač radova proveo u zatvoru neko vrijeme

(Napomena - Stradioti)

GrrOFF.entar.com

KOMPARACIJA NEKIH RAZVOJNO GRADITELJSKIH DILEMA

TARA ILI STRUJA ? 

Treba nam jedno i drugo ali Tara je takav ljepota i svjetski unikat , a struja se moze rijesiti na druge nacine.

NETAKNUTI PEJZAZ BOKE ILI PUT (Morinj – Krivosije) ?

Put treba, I AKO SE NIJE MOGAO RIJESITI DRUGACIJE trebalo je maksimalno zastititi pejzaz – skuplji i kvaliteniji hirurg - plasticar – oziljak se ne bi ni primjetio, operacija bi bila skuplja - vise tunela, podzida bez oburdavanja i sl...Kamuflaza oburdanog, ozelenjavanje, angazovanje najjacih svjetskih strucnjaka za odredjivnje trase i sl. Uostalom dugorocno nije tako dramaticno – zarasce to -dobiti patinu i sl...

Ono sto je baceno u more u Lipce je - prakticno nepopravljivo i to je KATASTROFA i tako stvari treba stepenovati. Ako ste dobro popratili to je uradjeno bez ikakve dozvole i dokumentacije i nije brdo ruseno radi puta pa kamen bacen u more, vec je oburdano namjenski samo da bi se nasulo more !

MOJ ORIGINALNI PREDLOG ZA TAKVE SLUCAJEVE – (posto sumnjam da ce se ikad donijeti presuda da se baceno izvadi iz mora) da se tako dobijene povrsine u slijedecih 50 godina ne mogu koristiti ni za kakvu gradnju niti ekonomske aktivnosti - ukljucujuci plaze – da se na njima posadi autohtono divlje gusto zelenilo – mrce drace i sl. – kad je izgubilo plavo – neka dobije zeleno. To bi obeshrabrilo buduce zlocine takvoga tipa...

SVETI MARKO SA MINIMALNOM IZGRADNJOM I PRIRODNOM TUNJOM ILI SVETI MARKO SA MAKSIMALNOM IZGRADNJOM I PRIVATNIM APARTMANIMA I BETONIRANOM PLICINOM TUNJA ?

Dilema je za razliku od prethodnih, po svim kriterijumima, vrlo prosta jer se svodi na dilemu PAMETNO ili GLUPO (osim za investitore - delopovere i sitne provajdere koji imaju naopak sistem vrijednosti i pametno im je zajebati raju i na brzinu uzeti sto vise para, a glupo im je to ne uraditi ako vec mogu).

Otoci i skeleED Ponti_______________________________________Foto: NB

Nema komentara:

Objavi komentar

Peticiju možete potpisati popunjavanjem elektronskog formulara preko linka sa naslovne strane: "Potpisivanje peticije"