Kontakt adresa:
Contact: otokstradioti@gmail.com

Potpisivanje peticije :
Sign petition: http://www.ipetitions.com/petition/otokstradioti/

_SOS_ _Why?_ _Warum ?_ _Почему ?_ _PETITION_ _PETICIJA_

18.3.09

MonteReal.Ru

Ruski portal za trgovinu crnogorskim nekretnima MonteReal.Ru i dalje promptno (dez)informiše svoju publiku

“Pritisci konkurencije”

U tekstu od 16.03.2009g. pod naslovom "Projekat gradnje na ostrvu Sveti Marko izazvao sporove u Crno Gori"  i dalje plivaju tune, ali ima i novih interesantnih detalja, kako oni navode - iz lokalne štampe - koji su nama izgleda promakli (ili se opet radi o problemima prevođenja tipa Tunja=tuna)

"Neki eksperti, podržani državnim strukturama, daju pozitivna mišljenja,(?) tvrdeći da će uticaj izgradnje na ekologiju ostrva biti minimalan. U isto vrijeme, nezavisni ekolozi izražavaju zabrinutost..."

"Do sada je projekat prošao nekoliko ekspertiza i javnih diskusija.(?) Projekat predviđa osvajanje zemljišne parcele od 61 (?) tisuće kvadratnih metara...."

"Neki crnogorski analitičari ukazuju na razlike između službeno objavljenog plana i informacije koja se plasira na službenom sajtu ruske kompanije. A posebno, ističe crgorska štampa, na sajtu kompanije navodi se izgradnja 240 luksuznih vila, a ne 108 objekata kao u projektu..."

"Ruska kompanija obećava svim kupcima nekretnine sačuvati povjerljivost informacije o njihovom prisustvu na ostrvu. Pored toga, predstavnici kompanije obećavaju da će pristup na ostrvo drugim licima biti ograničen..."(?)

"Crnogorske vlasti aktivno guraju dati graditeljski projekat, koji će donijeti značajne investicije u ekonomiku Crne Gore i dozvoliti otvaranje novih radnih mijesta. Neki analitičari vezuju proteste ekologa sa pritiscima konkurencije,(?) koja ima namjeru da omete realizaciju grandioznog građevinskog poduhvata. Stvorio se svojevrsni konflikt interesa, čije bi razrješenje trebalo donijeti korist svim zainteresovanim stranama, ističu crnogorska sredstva masovnih komunikacija."(?)

Po izjavama Slipenćuka, u nekom od mnogobrojnih svojih intervjua, konkurencija mu je bio, još u procesu kupovine Svetog Marka, kolega Polonski, ali to su oni već tada, kaže, džentlmenski riješili.

Karikatura_Zapalimo_i_more ED

Vucko

Foto: L.J

1 komentar:

  1. Oni su ocigledno stvar presjekli na najvisem nivou, samo ce to objaviti nakon izbora. Napravili su minimalne korekcije vise jezickog tipa (zatvoreno pristaniste za 140 jahti umjesto marina u funkciji privezista...).

    Da se sutra sve u takvom obliku usvoji - nebi se nista gradilo (zbog fin. sit. i nemanja krajnjih investitora tj. kupaca).

    Medjutim iako niko tu nebi nista poceo – ta nekretnina bi dobila visestruko na cijeni samim usvajanjem projekta, izmedju ostalog i zbog "otimanja od mora". Time bi Slipencuk visestruko poentirao.

    Sto se tice planskih dokumenata i dozvole vlade, on bi tu odahnuo i bio svjestan da je dobio nesto cemu vrijednost moze samo rasti i sa cim moze u svakom momentu trgovati – znaci, za slucaj “nedaj boze” da pocne propadati, moze prodati cijelo ostrvo (plus oteto od mora - zabetoniranu Tunju) nekom drugom delopoveru, povuci jaci kredit na osnovu zaloge i sl...Ili kada se trziste nekretnina oporavi ostvariti ne 100% kako kaze Lejebemen, vec 1000% profita.

    U svakom slucaju u ovoj fazi i situaciji g. Slipencuk bi materjalizovao svoja ulaganja u projekat i mitski dio price, ostvario bi I fazu delopoverizacije ostrva i mogao bi mirno da spava, dok Gradjanin Crne Gore ne bi mogao mirno da spava i ispao bi naivni CUK...

    OdgovoriIzbriši

Peticiju možete potpisati popunjavanjem elektronskog formulara preko linka sa naslovne strane: "Potpisivanje peticije"