Kontakt adresa:
Contact: otokstradioti@gmail.com

Potpisivanje peticije :
Sign petition: http://www.ipetitions.com/petition/otokstradioti/

_SOS_ _Why?_ _Warum ?_ _Почему ?_ _PETITION_ _PETICIJA_

19.4.09

Tunja ide u Abu Dabi

Godišnjica trgovine Školjem

clip_image002[6]Svetac u Kanu 2008._______________Foto sa sajta Metropola

Ovih proljetnih dana koje smo svi sa nestrplenjem čekali, dočekali smo i nekoliko jubileja vezanih za našu priču. U nadi da će Tunja, za koju se borimo, dočekati još tisuće takvih jubileja podsjećamo Vas da je:

Otprilike na današnji dan (nedjelju ranije ili kasnije) prije 1976 godina uskrsnuo sin Svete Gospe Marije – Zvijezde mora kojoj je posvećen samostan na otoku udaljenom na domet ljudskog glasa od lokacije gdje nadobudni developeri namjeravaju sagraditi naseobinu za mornare sa jahti i sobarice iz elitnih renta-vila sa otoka Svetog Marka.

Takođe je približno dvije godine od kako je Metropl (Mihail Slipenćuk) uspio preoteti Školj (ili spriječiti protimanje) od Mirax_a (Sergej Polonski) na vašaru u Beogradu zvanom berza.

U tadašnjim novinama problem je opisan na sljedeći način. Mirax je 18 aprila ponudio 43 milona EURa za 85% akcija "Putnika". Tada je Metropol, koji je već bio ponudio 28 miliona, izjavio je da odustaje, a onda je aukcija obavljena na brizinu 20. aprila, umesto 23. kako je bilo najavljeno. Tri četvrtine "Putnika" je prodato Metropolu za 41 milion. Još se kaže da je Mirax ispao iz igre jer je nudio bankovske garancije dok se Metropol isprsio kešom.

Sledeći događaj, čija godišnjica pada u današnje dane, je prva ponovna pojava Svetog Marka na pijaci. Prvo u Kanu, a zatim u Abu-Dabiju. Školj je te 2008. godine bio na ruskom štandu (o njihovom ruhu i kruhu). U Abu Dabiju Metropol je bio ponosni, jedini, izlagač iz Rusije.

clip_image002[8]Štand Metropola u Kanu, april 2008._________Foto sa sajta Metropola

Ove godine se, vidimo, šlepuje na štandu Crne Gore. Kan je već prošao, a Abu-Dabi se otvara danas (19.04.2009.)

O nastupu Crne Gore na “Cityscape Abu Dhabi“ , više na sajtu Vlade

PS: Ne tražite ponudu za Sveti Marko na sajtu Metropola jer je tamo, izgleda, nema više !? Takođe se ni Slipenćuk o svom ostrvu odavno ne oglašava.

PPS: Takodje ne tražite na oficajalnom sajtu Cityscapea Crnu Goru. Nema je na  spisku zemalja učesnica, kao ni Metropola na  spisku izlagača.

I pored Toga mi i Vladi i Slipenćuku želimo uspješnu trgovinu tj da prodaju ostrvo (dok je još ovakvo). Teško da bi se u svijetu mogao naći novi vlasnik kojem bi pala na pamet ideja tipa Palaca na ovakvom Bogom danom mjestu.

_ _ _

 

Iz ruskih gazeta

Za one koji gavarjat pa Ruski i imaju neograničeno slobodnog vremena, nekoliko linkova sa ruskoga neta.

Vječeslav Lejbman

govori  o tome kako mu dobro ide u CG 

Izdvajamo detalj o FaceContrlole juš u u fazi prodaje

Pitanje novinara: Što imate u vidu ? Vi vršite izbor kupaca ?

Odgovor uvaženog developera: Mi se prema insvesticionim kupcima odnosimo s pažnjom. Koncepcija Astra Montenegra izgrađena je na principu usluga kondo-hotela sa pet zvjezdica. To je grad-klub sa faktički zatvorenom teritorijom, i nama je važno, kakvi će ljudi živjeti u kompleksu, isto, kao što i našim klijentima nije sve jedno ko će živjeti u komšiluku.

- - -

Sergej Agafonov

Direktor Barklija (Hotel Iberostar Otrant Beach) o tome kako i njima ide dobro u CG  (i o tome kako se bez sopstvene kinte može razvijat biznis kod nas) istina ovo je malo staro - oktobar prošle godine

-Koliko je potrošeno na prvu fazu i koliko treba za drugu?

* Prva faza je hotel sa 4 zvjezdice površine 9,6 hiljada kv. M. Obim investicaja u njega je dostigao 15 miliona evra. Na drugu fazu namjeravamo potrošit 20 miliona. Upravo se vode pregovori o novoj kreditnoj liniji.

-Sa istom bankom koja je dala i prvi kredit

*Da NLB…

-Garancija za kredit će biti sam taj hotelski kompleks?

*Prva kreditna linija u visini 7,5 miliona data nam je pod zalog postojeće nepokretnosti, odnosno upravo prvog korpusa našeg hotela. Sada on vrijedi okolo 25 miliona. Vrijednost zaloga se uvećala pa prema tome možemo uvećati iznos kredita na isti taj zalog.

Ne možemo da izostavimo iz prevoda ni ovaj interesantni pasaž:

-Je li korporacija “Barkly” imala ranijeg iskustva u rekonstrukcijama hotelskih kompleksa?

*Ranije nismo radili ništa slično. Gradili smo isključivo objekte u Moskvi, to je bila u osnovnom elitna gradnja na Astoženki (stambeni dio stare Moskve blizu centra) i administrativni objekti.

- - -

Jana Zajceva

iz cijenjenog RBK Daily (koji o ekonomskim kretanjima zna apsolutno sve) ubjeđuje ruske developere i još više njihove potencijalne mušterije, kupce enormno skupih apartmana, kako u CG krize njet !

“Rusi su do skora više interesa pokazivali ka zemljištu sa perspektivom daljeg razvoja. Danas kupci pažnju okreću ka gotovim apartmanima sa visokim nivoom usluge i razvijenom infrastrukturom. To je isplativije i privlačnije s tačke gledišta eksploatacije.”

Eksploatacije koga ili čega, s čim ili skim, zašto i za koga i za čije babe zdravlje.

Zar se zbog toga i Tunja mora šutirat, betonirat, šipovat i silovat ?

Pilingrin Stradiotski

Karikatura_Brdo_Spas_iznad_BudveED

Nema komentara:

Objavi komentar

Peticiju možete potpisati popunjavanjem elektronskog formulara preko linka sa naslovne strane: "Potpisivanje peticije"