Kontakt adresa:
Contact: otokstradioti@gmail.com

Potpisivanje peticije :
Sign petition: http://www.ipetitions.com/petition/otokstradioti/

_SOS_ _Why?_ _Warum ?_ _Почему ?_ _PETITION_ _PETICIJA_

24.4.09

Kancelarija za održivi razvoj kaže…

Nismo se bavili Svetim

Markom

Tunja svetionik Svetionik naTunji______________________________Foto S.L.

Perović: Pričaćemo kad se formira Vlada

KANCELARIJA ZA ODRŽIVI RAZVOJ NE IZJAŠNJAVA SE O PLANOVIMA RUSA ZA OSTRVO SVETI MARKO

Tivat - Šef Kancelarije za održivi razvoj (KOR) Vlade Crne Gore Ljubiša Perović kazao je „Vijestima“ da se taj državni organ do sada nije bavio planovima ruske kompanije „Metropol“ i Ministarstva za ekonomski razvoj sa ostrvom Sveti Marko u Boki.

„Mi se do sada nismo bavili pitanjem Svetog Marka, jer jednostavno nijesmo imali dovoljno elemenata na raspolaganju da tim povodom donesemo adekvatne stavove. Slučaj Svetog Marka će konkretnije biti sagledan u narednom periodu, kada se formira novi nacionalni savjet za održivi razvoj. Iniciraćemo da se na jednoj od prvih sjednica novog savjeta raspravlja o Svetom Marku, a ovo pitanje biće i tema okruglog stola o građenju u Crnoj Gori koji ćemo mi uskoro organizovati“, rekao je u telefonskom razgovoru Perović.

Na pitanje kada će biti konstituisan novi nacionalni savjet, Perović je odgovorio da će se to desiti „nakon konstituisanja nove Vlade“, što može potrajati mjesecima.

Prethodno su „Vijesti“ KOR-u elektronskom poštom dostavile pitanja da li je taj državni organ uopšte konsultovan prilikom izrade nacrta Državne studije lokacije „Ostrvo Sveti Marko“(DSL) i Strateške procjene njenog uticaja na životnu sredinu (SPU), kao i da li je autorima tih planskih dokumenata KOR dostavila svoje primjedbe i sugestije. Bez konkretnog odgovora ostala su ta i pitanja da li KOR i Perović lično smatraju prihvatljivim predloženo rješenje o nasipanju i uništenju plićine Tunja, odnosno da se na ostrvu površine oko 330.000 metara kvadratnih bude izgrađeno više od 148.000 kvadrata površine raznih objekata, među kojima i 240 privatnih vila, kao i što će KOR preduzeti povodom ovakvih planskih rješenja i ambicija investitora na ostrvu.

Siniša Luković

Detaljnije u “Vijestima”

Nema komentara:

Objavi komentar

Peticiju možete potpisati popunjavanjem elektronskog formulara preko linka sa naslovne strane: "Potpisivanje peticije"